Iğdır’da başladı: Şimdiye kadar amatörce yapıyorduk

Iğdır Dağcılık ve Bisiklet Spor Kulübü tarafından düzenlenen 10 sporcudan oluşan grubun kış dağcılık eğitimlerinin uygulama dersleri, Iğdır Pamuk Dağı’nda devam etti. Uygulama dersleri Pamuk Dağı’nda bin 600 rakımda çadır kurma eğitimi ile başladı. Gece konaklanacak çadırlar kurulduktan sonra sporcular, tırmanış kurallarını öğrenerek dağlara tırmandı.

“SAHADA UYGULAMALI OLARAK YAPACAĞIZ”

Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Şahap Eryılmaz, “Yaz eğitiminden sonra, kış dağcılık eğitimi için teorik dersler işliyoruz. Burada gördüğümüz konular kış dağcılığına özgü olduğu için yaz dağcılık eğitiminden biraz daha farklı konuları içine alarak; çığ bilgisi, ip birliği, ipe girme, kış kampçılığı ve iglo gibi barınaklar yapma üzerine olacak. Bir hafta süren teorik eğitimlerimiz bittikten sonra eğitimlerimizi sahada uygulamalı olarak yapacağız” diye konuştu.

​​​​​​​

Eryılmaz, kışa özgü teknik malzemeleri tanımak ve bilinçli şekilde kullanmak gerektiğine şu sözlerle dikkati çekti:

“Kış dağcılığında en önemli konulardan bir tanesi kışa özgü teknik malzemeleri bilmek ve tabi ki bu deneyimi kazanmak için kar üzerinde veya buz üzerinde yürüyüşler, tırmanışlar, kamp, geceleme yapmanız gerekiyor. Kışın ip birliğine girmek, buzul çatlakların olduğu Ağrı Dağı’nın kuzey rotası gibi rotalar için her zaman uygulanması gereken bir teknik. Sporcularımız çığla ilgili de bilgi ve deneyimlerini burada çığ testi yaparak ve uygulamalar yaparak kazanıyorlar.”

​​​​​​​“TAM EĞİTİMİNİ ALMAMIZ GEREKİYOR”

Eğitime katılan Sunay Arslan “Doğada da hayatta kalmamız gerekir, bunun için de gerekli önlemleri almamız için bu eğitimin çok faydalı olduğunu düşünerek bu eğitimi aldım” dedi.

Katılımcı Ahmet Önoğul, dağcılık spor eğitiminin alınmasının önemine “Biz şimdiye kadar bu sporu amatörce yapıyorduk. Güvenliğimiz açısından profesyonelce tırmanışlar yapabilmemiz için tam eğitimini almamız gerekiyor” sözleriyle dikkati çekti.

Katılımcı İsmail Akgül ise Iğdır’ın etrafının dağlarla çevrili olması ve gezilip görülmeye değer güzelliklerinin bulunması sebebiyle doğa severlerin bu tür eğitimlere katılması gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Hande Fırat: Terörsüz Türkiye sürecinin en kritik 48 saati perşembe ve cuma yaşanacak

Gazeteci Hande Fırat Terörsüz Türkiye sürecinde kritik bir döneme girildiğini yazdı. Fırat, “En kritik 48 saati ise hafta sonuna doğru yani perşembe ve cuma günleri yaşanacak” dedi.

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

TGC 2025 Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı

Tutuklular dahil olmak üzere geleneksel ve sosyal medyadan yayın yapan gazeteciler ile kurumlar ödülleri ile buluştu

Japonya’nın güneybatısında 16 günde bin 592 deprem meydana geldi

Japonya’nın güneybatısındaki Tokara takımadalarında 16 günde farklı büyüklüklerde 1592 deprem meydana geldi. Bölgede en son 6 Temmuz’da 4,9 ve 5,5 büyüklüğünde; 7 Temmuz yerel saatle 12.12’de 5,1 büyüklüğünde depremler oluştu.

Özgür Özel’den AKP ve MHP seçmenine çağrı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, AKP ve MHP seçmenine seslenerek, “Ben bu kötülükten AKP ve MHP’nin, Anadolu’nun pırıl pırıl insanları olan seçmenlerinin vicdanına sığınırım” dedi.

Sakarya’da öğrenci yurdunun mescidinde skandal görüntü: 2 kız öğrenci yakalandı

Sakarya’da bir kız öğrenci yurdunda dizüstü bilgisayarlarından cinsel içerikli film açan iki kız öğrenci bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kısa sürede yayılan görüntülerle ilgili Sakarya Valiliği açıklama yaptı.