Hepsiburada’nın 25. Yılı ve Kaspi ile Stratejik Ortaklık

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin: Kaspi İşbirliğiyle 25. Yılı Kutluyoruz

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, şirketin 25. yılını, Kazakistan merkezli teknoloji grubu Kaspi ile gerçekleştirdikleri stratejik ortaklıkla kutladıklarını belirtti. Gökçetekin, “Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük yabancı yatırımcılardan biriyle gerçekleşen söz konusu işbirliği, şirketin bölgesel etki alanını da büyüttü.” dedi.

Hepsiburada’nın Perakende 2025 Zirvesi’nde Önemi

Birleşmiş Markalar Derneği’nin Fast Company ile düzenlediği Perakende 2025 Zirvesi’nde konuşan Gökçetekin, yapay zeka, müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik konularında Hepsiburada‘nın yürüttüğü çalışmaları ve Kaspi ile olan işbirliklerini değerlendirdi.

Türkiye‘nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada‘nın 25’inci yılını kutlayan Gökçetekin, Kaspi’nin şirketlerine yatırım yapmalarıyla ilgili bilgi verdi. Gökçetekin, “25. yılımızı, Kazakistan merkezli Kaspi şirketinin ana yatırımcımız olmasıyla taçlandırdık. Kaspi, sadece Kazakistan’daki e-ticaret operasyonuyla 22 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük yabancı yatırımcılardan biriyle gerçekleşen söz konusu işbirliği, şirketin bölgesel etki alanını da büyüttü.” şeklinde konuştu.

Gökçetekin, Hepsiburada’nın Nasdaq borsalarında işlem gören Kaspi’nin Orta Asya pazarına ulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, “BYD gibi yatırımlar konuşuluyor ama bu işbirliği, onlardan daha büyük. En önemlisi ise bu güveni küçük ve orta ölçekli esnafımıza yansıtabiliyor olmak.” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka ve İnovasyon

Gökçetekin, yapay zeka odaklı çalışmalarını vurgulayarak, “285 milyon ürünümüz var. Bu ürünleri insan gücüyle yönetmek mümkün değil, bu yüzden yapay zekaya ihtiyacımız var. Müşterinin hız ihtiyacını, fiyat beklentisini, karşısına çıkacak reklamı yapay zeka belirliyor. Aynı reklamı bir saat sonra göremeyebilirsiniz, çünkü sistem en çok satış sağlayan içeriği ön plana çıkarıyor. Her gün en ucuz fiyatı sunuyoruz. Fiyat garantisi veriyoruz. Bunların hepsi, yapay zeka desteğiyle mümkün.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK ile kurdukları “Yapay Zeka Üniversitesi” aracılığıyla açık kaynaklı teknolojileri Türkiye’de paylaştıklarını belirten Gökçetekin, dünyanın önde gelen mühendislerinin burada çalıştığını ve amaçlarının ihracatı ve ticareti geliştirmek olduğunu anlattı.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Politikalar

Gökçetekin, 2025’in zorlu ancak fırsatlarla dolu bir yıl olacağını belirterek, “Türkiye’de nakde dönüş süresi 120-150 günken, e-ticarette bu süre maksimum 30 gün. Yani, nakdinize sahip olmak istiyorsanız, e-ticaret büyüyecek. Genç nesil fiziksel mağazaları sevse de alışverişlerini e-ticaret üzerinden yapıyor. Sosyal medya da bunu destekliyor. Her yıl yüzde 20 organik büyüyen bir pazar var. Markalaşmak ve ihracat için bu alanda büyümeye mecburuz.” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Gökçetekin, HepsiJet’in tüm araç filosunu elektrikli segmente dönüştürdüklerini açıkladı. “Evet, (elektrikli araçlar) şu anda daha pahalı. Ama bunların kullanımı, Türkiye için daha iyi. HepsiJet, karbon salımı en düşük ticaret lojistiği sağlayıcısı konumunda.” dedi.

Kaynak: AA / Sibel Morrow – Ekonomi

Related Posts

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Felçiler yapay zeka ile konuşturuldu

San Francisco, 25 Haziran 2025 – UC Berkeley ve UC San Francisco’daki araştırmacılar, beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) teknolojisinde devrim niteliğinde bir başarıya imza attı. Şiddetli felç nedeniyle konuşma yeteneğini kaybeden bireyler için doğal …

7’li Ragbi Milli Takımları Kişinev’de sahne alacak

Moldova’daki 2025 Avrupa Trophy Serisi’nin 2. ayağında Türkiye 7’li Ragbi Kadın ve Erkek Milli Takımları mücadele edecek.

Steam’de bu sefer de Black Myth: Wukong indirime girdi

Geçen yıl çıktığından bu yana oldukça sevilen Black Myth: Wukong, Steam’de daha önce indirime girmemişti.

Instagram’da yapay zeka depremi: Hesaplar birer birer kapatılıyor

Son haftalarda Instagram kullanıcıları arasında panik yaratan bir hesap yasaklama dalgası yaşanıyor. Reddit ve X gibi sosyal medya platformlarında hızla yayılan şikayetlere göre, binlerce kullanıcı hiçbir hizmet şartı ihlali olmaksızın hesaplarının …