Hazine’nin geçen yıl vergi dışı normal gelirleri açıklandı

Hazine’nin 2024 yılı vergi dışı normal gelirleri, 54 milyar 225 milyon 144 bin lira olarak hesaplandı. Geçen yılın dördüncü çeyreği itibarıyla vergi dışı normal gelirler, 15 milyar 622 milyon 530 bin lira olarak gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin KİT’ler, kamu sermayeli bankalar ve diğer bazı kuruluşlardan elde edilen çeşitli vergi dışı gelirleri açıkladı.

Buna göre, söz konusu dönemde temettü gelirleri (KİT’ler + MKE AŞ + Türk Telekom + PTT + diğer iştirakler) 14 milyar 126 milyon 87 bin lira, KİT’lerden elde edilen hasılat payları 1 milyar 456 milyon 928 bin lira, diğer Hazine alacağına dönüşmüş kalemlerden yapılan tahsilatlar 864 bin 82 lira olarak gerçekleşti. Böylece Hazine’nin vergi dışı gelirleri, geçen yılın son çeyreği itibarıyla 15 milyar 622 milyon 530 bin lira olarak hesaplandı.

Bu kapsamda 2024 yılı toplam gelirleri ise 54 milyar 225 milyon 144 bin lira olarak gerçekleşti.

Related Posts

Antep fıstığı ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye’den yılın ilk 6 ayında 79 ülkeye 113 milyon 339 bin dolarlık Antep fıstığı ihracatı gerçekleştirildi.

Mevsimden arındırılmış TÜFE verisi yayımlandı

Mevsim etkisinden arındırılmış Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri açıklandı. TÜFE verileri Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04 arttı

Beyoğlu’nun simgelerinden tarihi lokanta konkordato talep etti

Beyoğlu’nun simgelerinden tarihi lokanta konkordato talep etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesi için Azerbaycan’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesi için Azerbaycan’da

Dev zam yolda: Tabela oynayacak!

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarında değişime yol açarken ÖTV zammı da kapıda. Benzin, motorin ve LPG’ye otomatik zam geçişi olacak. 6 aylık Yİ-ÜFE’nin yüzde 14.61 olması tahmin edildiğinde, benzine 2.10, motorine 1.97 …

Doğalgaz 1 arttı faturaya 2 yansıdı! İşte o hesap…

Doğalgaz fiyatlarına yapılan yeni artış, ekonomik göstergelerin ve piyasa dinamiklerinin ötesinde olmasıyla tepkilere neden oldu. Uygulanan ‘sıkı para politikasına’ rağmen enerji zamları gündemde kalmaya devam ediyor.