Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Uykunun güzellik sırrı

Uykunun Güzellik Sırları: Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’dan İlginç Açıklamalar

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugün Hürriyet gazetesinde yayımlanan yazısında uykunun sağladığı güzellik sırlarını detaylı bir şekilde ele aldı.

Uykunun güzelliğe olan etkileri hakkında bilimsel veriler paylaşan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “İyibir gece uykusunun sizi gerçekten güzelleştirebileceğini gösteren net ve açık bilimsel veriler var” ifadelerini kullandı.

Kolajen Üretimi ve Etkileri

Müftüoğlu’nun belirttiğine göre, “güzellik uykusu” kavramının biyolojik temelleri bulunmaktadır. Manchester Üniversitesi’nden bazı araştırmacılar, mükemmel bir gece uykusunun ardından kişinin ‘papatya kadar taze görünebileceğini’ ve bunun nedeninin uyku esnasında artan ‘kolajen üretimi’ olduğunu ortaya koymuşlardır.

“Uyku Esnasında Kolajen Yenileniyor”

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kolajenin vücuttaki en yaygın proteinlerden biri olduğunu ve vücut yapısının temel bileşenlerinden biri olduğunu vurgulamıştır. Kolajen, cildin yanı sıra tendonlar, kirişler, kıkırdak ve kemikler de dahil olmak üzere vücudun birçok alanını desteklemektedir. Kolajenin yaşla birlikte azalması durumunda vücutta yıpranma meydana gelmektedir. Bu yapı her gece uyku sırasında yenilenmekte ve genlerimiz tarafından kontrol edilmektedir.

(HÜRRİYET)

Kolajen Takviyelerinin Etkisi

Müftüoğlu, kolajen kaybını azaltmak için kullanılan takviyelerin aslında kolajen üretimi için gerekli olan aminoasitlerden oluştuğunu belirtmiştir. Kaliteli bir kolajen peptit ürünü kullanıldığında fayda sağlanabileceğini dile getirirken, kolajen aktivatörü olarak adlandırılan ürünlerin de damar yoluyla kullanılarak etkili olabileceğini vurgulamıştır.


Anadolu İnsanının Tanıştığı Bale: Osmanlı İmparatorluğu Döneminde

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Related Posts

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun açıklaması, ‘Adım doğru ancak yön belirsiz’ diye değerlendirildi: HPV aşısı ücretsiz oluyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, HPV aşısının yıl sonunda uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Aşının ücretsiz olması için mücadele eden hukukçular ise içeriğine dikkat çekerek, “Sınırlı koruyuculu değil, dokuz bileşenli ve etkili versiyon tercih edilmeli” uyarısında bulundu. “Adım doğru ancak yön belirsiz” değerlendirmesi yapıldı.

Uzun süre oturmak beyninizi küçültüyor olabilir

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, uzun süre oturmak yalnızca fiziksel sağlığı değil, beyin yapısını da olumsuz etkiliyor. Araştırmaya göre, günlük egzersiz yapılması bile bu etkiyi tamamen ortadan kaldıramıyor.

Bu kan grubuna sahipseniz dikkat, Alzheimer’a yakalanma riskiniz yüzde 82 daha fazla!

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, AB kan grubuna sahip kişilerin Alzheimer’a yakalanma riski, diğer kan gruplarına sahip bireylere göre yüzde 82 daha fazla.

Anne adayları dikkat! ‘Basit bir enfeksiyon’ demeyin, erken doğum riski var

Hamilelik döneminde enfeksiyonlardan korunmak için gerekli önlemleri almanın hem anne hem de bebek sağlığı açısından büyük önem taşıdığını, özellikle doktor önerisi olmadan ağrı kesici, ateş düşürücü veya grip ilaçları kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Lala Aslanova, hamilelikte enfeksiyonlara karşı 8 etkili önlemi anlattı.

“Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir”

“Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir”

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.